Sunday, August 7, 2011

REBONDING KE RELAXING??

assalamualaikum...dah lama rasanya tak update blog ni..hehe..sedar-sedar dah masuk 7 ramadhan dah..hehe..maklumlah sibuk sebelum-sebelum ni.hari ni bru berpeluang nak update..tu pun lepas dah 1 hari merayau cari salon-salon best kat perlis ni..banyak salon jumpa cuma tak berani nak try sebab sesetengah salon tu nampak grand!..tapi orag pon xada yang masuk dalam salon tu..kuikui...bukan apa cari salon sebab ingat nak potong rambut..tapi bila dah survey salon apa semua..saja la bersembang dengan tukang gunting rambut tu..saja la tanya dia tentang relaxing..sebab kat perlis ni memang susah nak cari salon nak buat relaxing.dia pon cerita la tentang relaxing ni semua..dia kata kat perlis jarang ada sebab x femes lagi..hehe..

aku tanya sebab ingat sebelum raya nak buat la..dia tanya la aku pernah ke buat relaxing tu aku kata pernah la dalam bulan januari ari tu..dia suruh aku bukak tudung ni..bila aku bukak dia suggest kat aku supaya buat rebonding..aku bukan kedekut nak buat rebonding cuma aku xmau nmpk rmbut kemek!..hahaha...dia pon cerita kat aku beza rebonding dengan relaxing..rebonding ni lebih tahan lama lagi dan nampak lagi senang nak urus.tapi mahal sikit la..hehe..dia suggest aku buat rebonding sebab dia kata rambut aku cukup tebal.kalau rambut tebal buat rebonding tak nampak kemek!..yang nampak kemek tu kalau rambut nipis..


ni lah contoh rebonding!...tapi kalau aku nak buat relaxing pon boleh sebab kalau buat relaxing rambut nampak lagi natural..tak akan nampak lurus sangat macam rebonding and murah sikit!..hahaha
bila buat relaxing nampak rambut ada curl-curl sikit..hehehe...so dia cakap aku decide la nak yang mana 1..hehe..sebenarnya baru la tau perbezaan buat rebonding dengan relaxing..hehe...


ni lah hasil buat relaxing pulak...well nak buat rambut raya katakan..hehehe..padahal ngada ja aku ni..hehehe..tu aja saja nak share tentang perbezaan rebonding dengan relaxing ni..kot-kot ada yang berminat ke..hehe..selamat mencuba!..=)...opps!..sebelum terlupa selamat menjalani ibadah puasa dan selamat berbuka...

2 comments:

  1. hahaha..tu la rasa mcm nak rebond gak..wah2 guna jari aje!...hehehe

    ReplyDelete