Wednesday, November 2, 2011

Makan..Makan...Makan dan Makan lagi...

        Assalamualaikum semua...haha..lama dah rasanya tak menulis kat blog ni.kalau rumah mesti dah berhabuk dan bersawang dah..bukan apa cuma keadaan tak mengizinkan..wah gitu ayat..nampak macam busy sangat ja kan.hehe..bukan sebok apa cuma biasa la..assignment la..test la..study lagi la..macam-macam aktiviti ada..tpi semua aktiviti itu akan berakhir apabila hari jumaat ini tiba..HAHAHHAHAHA..sebab....nak balik cuti!!!!.
yeeeehhhaa...memang saat yang di nanti2kan..

        Tapi itulah..sebelum nak balik tu macam-macam aktiviti la nak buat..terutama sekali MAKAN!.haha..ni lah tajuk utama kita kali ini...bila nak balik semua tempat rasa macam sedap saja.semua nak try..aku pon rasa sepanjang minggu ni baik la aku jangan naik atas penimbang berat badan..bukan apa takut jarum penimbang tu berpusing sampai habis meter..hahha..ok saya over di situ..tapi memang betol apa yang aku kata..

        Semua bermula dari minggu lepas...minggu lepas aku makan malam kat AYAM PENYET AP kat PLAZA MASALAM..haha..grand gitu kot..hehe..bukan apa makan kat situ sebab housemate aku belanja sebab birthday dia..so apa lagi bila org belanja aku, aku dengan berbesar hati tanpa segan silunya order la macam-macam..last-sampai tak muat meja sebab banyak sangt order..hahaha..


HAH!! tudia kalau nak tengok..banyak dok kami makan..haha..padahal yang pi hanya 6 orang sahaja..hehehe..


         Ayaq pulak tak yah sebut la kalau boleh limau ais pon nak letak black pearl macam yang dalam cool blog tu..(lapaq cool blog plak dah..)..kek 1 biji..500 g makan untuk 6 orang memang penuh perut aku..haha..minggu ni pon ada lagi housemate aku yang sambut birthday..makan kek chocolate indulgence pulak..(tah betoi tah dok aku eja nama kek tu..hahaha)..tapi sedap mana pon kek2 makanan tu semua tak boleh challenge masakan mak aku la...haha..mummy this coming friday here i come!!!..hahaha..xsabaq nak balik perlis dah ni..separuh dari diri aku dah pos  balik perlis dah..hahaha..jasad ja kat shah alam ni..

       Bukan apa rindu sangat2 dah kat orang2 perlis..haha..oppss...lupa pulak nak cerita malam ni aku makan apa..jeng-jeng..haha..malam ni aku makan sangat tak berkhasiat kot!!...habislah diet aku!! dietkah aku??hahaha...kalori tinggi sangat aku makan malam ni...hehehehe...tapi nampak macam mewah la...


jeng-jeng MAGGIE..hahaha..sampai licin..apa pon xdak dah..maggi ni aku pon xtau tahun bila nak habis sebab banyak sangt stok..hahaha...(padahal dok singgah MYMYDIN dok bli tu ja)



taraaaa~~~...secret recipe mari..ko hade?haha..ni lah kek birthday housemate aku..hehe...2 slice kot aku makan...hehehe


last sekali aku minum 1 botoi ayaq ni..haha..percaya dok??..memang wei memang aku tipu..aku sorg minum mau masuk hospital aku..hahaha...

       Hah!..nilah makan malam aku...memang sanagat2 tak berkhasiat..bagi yang menjaga badan sila jangan makan maknan ni semua...sangat2 tak sesuai walaupun hakikat sebenar sangatlah sodap..muahahahahahaha...tu la ja rasanya aku nak kongsi malam ni...hehe..banyak lagi cerita best nak tulis tapi mata dah berat sebab 'makan' kenyang sangat..hehehe...selamat malam semua...=))

2 comments:

  1. air aku beli!!sbb tu sodapppp..heheh

    ReplyDelete
  2. oh man!!!..mngkin sebab beli kat mymydin kot..haahha

    ReplyDelete